maanantai 4. huhtikuuta 2016

REMONTTI ! Tunto Kivi - struktuuritehoste seinä.

Meidän eteisen seinä sai tällaisen ilmeen itselleen aikalailla vuosi sitten. Tunto Kivi, sävy : KP49 Atsuriitti

Halusin jotain erinlaista, kuin tapetti taikka maali. Tää on seinä, jota kuitenkin tullaan potkimaan ja tähän tullaan likasilla käsillä lämimään, joten sen pitää olla pinta joka kestää kaiken sen potkimisen, ravan ja pyyhkimisen.  Ja Kivihän kyllä kestää !

Tikkurilalla on sellainen tuotesarja, kuin Tunto Hieno, Tunto Karhea ja Tunto Kivi.

Tuote, jolla tein tämän on Tunto Kivi. Tuotehan on siis suomalaista luonnonkiveä sisältävä pinnoite, joka soveltuu sisäseinien ja takkojen pinnoitukseen.

Koska mun pitää aina tehä kaikesta niin erinlaista ja kokeilla uusia asioita niin päätin, että teen vielä tämmösiä ihmeellisiä kiekuroita teipillä, jotta pinta tulee esille.. Noh, näin puolenvuoden jälkeen oon kyllä vähän kyllästynyt näihin kiekuroihin ja varmaan jossain vaiheessa vedän niiden päälle tämän pinnoitteen uudestaan, jolloin saan sitten tasaisen seinän. :)


Tuoteselostus : Pinnoite, joka käy sisäseinien ja takkojen pinnoittamiseen. Soveltuu myös kosteisiin tiloihin, muttei suoraan vesirasitukseen. Valmistetaan neljästä eri kivilajista ; vaalea kalkkikivi, harmaa ja punainen graniitti ja musta gabro. Saadaan sävyettyä jopa 50 värisävyyn.
Tuotteen menekki riippuu täysin työstettävästä pinnasta.

Lisätietoja löytyy Tikkurilan nettisivuilta : http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/tunto_kivi

Tikkurilan suosittelema työ-ohje :
http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/tunto_kivi#tuoteseloste


Seinä on n: 4,5m2
Näin etenin : Aloitin pesemällä seinän maalarinpesulla. Se poistaa lian, rasvan ja muut epäpuhtaudet.

Seinä oli valmiiksi kerran maalattu, eikä seinässä ollut suurempia reikiä tai epätasaisuuksia.

Pohjamaalasin seinän kahteen kertaan Joker- sisäseinä maalilla, sävy S500. Tikkurila suosittelee pohjalle täyshimmeän maalin eli Harmonyn. Meidän rautakaupasta oli se loppu, joten otin sävyn Jokeriin, joka on himmeä. Maalia meni tasan 1 litra.
(Kiiltoasteet : täyshimmeä, himmeä, puolihimmeä, puolikiiltävä, kiiltävä)

Seuraavana maalasin ne kohdat, joihin halusin kiekurat. Maalina käytin Tikkurilan Taika helmiäismaalia sävyissä Hopea HM ja Uranus 2077.Helmiäismaalin jälkeen oli aika alkaa vain sommittelemaan teippiä siihen muotoon, kuin kiekuroita halusi. Kuvioitahan voi tehdä itse melkein mitä vain, kun keksii vain tavan sen toteuttaa. Teippinä käytin Tesan Flexible - teippiä, jota mattoveitsellä vielä pyöristin mutkista.

Jos ei omista kissoja, on tekeminen paljon nopeampaa ja helpompaa kuin mulla ;)

Tämän jälkeen, kun teippi on paineltu hyvin kiinni on pinnoitteen levityksen aika.

Pinnoite levitetään teräslastalla. Sekoitin pinnoitteen hyvin ja aloin nosteleen sitä lastalle, josta levitin sen seinään. Käytin n. 30cm leveää teräslastaa tähän työhön ja oli aika kevyt vielä sillä työstää. Etenin noin 1m2 kerrallaan tasaisesti. Muista tasoittaa aina yhteen suuntaan, että sävy pysyy samana.

Teippejä aloin irroittamaan heti siitä kohdasta, mistä olin mennyt. Silloin, kun pinnoite on vielä märkää ! 

Jos ei ole koskaan tehnyt tasoite, pinnoite ym töitä, ei kannata lähteä tekemään kuvioita. Jos pinnoittaa koko seinän on tuotteen levitys ja tasoittaminen todella helppoa. Tässä tapauksessa vaati hiukan taitoa saada yksi kerta peittämään koko seinä tasaisesti, kun mahdollisuutta toiseen kertaan teippien takia ei ollu.

Normaalisti seinän pinnoittaminen tehdään kahteen kertaan ja toinen kerroista hierretään tähän tarkoitetulla lastalla, jolloin pinnasta tulee helposti tasainen.

Kun taas kännykän kameralla mennään on valoitukset päin pyllyä, mutta tässä valmiista seinästä kuva. Sävynä siis KP49, Atsuriitti (pohjamaalin sävy S500)Muutama kuva vielä läheltä seinän pintaa, jossa sävykin on paljon todenmukaisempi. Maali Taika Helmiäismaali, Sävy on valmissävy Hopea.Pinnoitetta meni vähän reilu puolipurkkia. Huomioitavaa tietenkin on se, että laitoin tämän vain yhteen kertaan. Jos en olisi tehnyt kiekuroita ja olisin laittanut tasoitteen normaaliin tapaan kahdesti, luulen, että pinnoitetta 9litran (14kg) ei olisi ihan hirveänä jäänyt.

Viimeisenä laitoin reunaan muovisen kulmalistan, jotta reuna kestää paremmin elämää. Meillä seinä on kohta ollut vuoden ja en näe tässä mitään moitetta. Ei kerää pölyä eikä rapa tai lika näy. Sillon tällöin seinää imuroin, jos siellä joku pöly on. Seinä on siis erittäin kestävä.


Kauppalista rautakauppaan : 
-  Lattiansuojaukseen paperi, pahvi tms. Tämän käsittelyyn ei riitä suojamuovi lattialle
- Maalarinteippiä suojaukseen, valorajoihin...
- Teippi kuviointiin (jos semmoista tulee)
- Kittiä epätasaisuuksiin ja reikiin
- Maalarinpesu ja kumihanskat
- Maalaukseen tela ja pensseli. Isolle seinälle ehdottomasti jatkovarsi
- Teräslastat. Pieni, joku 100mm ja isompi esim 300mm. Pienemmällä nostetaan purkista pinnoitetta isompaan lastaan.
- Tikkurilan Tunto hierrin.
- Tietenkin se maali, Harmony
- Struktuuripinnoite, Tunto Kivi
- Kunnon sekoituskeppi. Tätä ei sekotella millään vanhalla rimalla :D

Muista hyödyntää rautakaupan myyjiä ja tikkurilan omia sivuja. Youtubesta löytyy myös hyviä videoita :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti