lauantai 9. huhtikuuta 2016

HÄÄT ! Kakku + Kahvi

Kuinka monelle on aivan sama millanen kakku? - Mulle on, kunhan se ei oo kermakakku.

Juustokakut telineessä.
Kuva : Pinterest

Ajattelinkin ensin, että tämä on ehdottomasti se missä säästetään.

Oon itse kova tekemään juustokakkuja, joten oisin voinu hyvin semmoisia tehdä useamman ja laittaa nättiin telineeseen. Suhkot yksinkertainen, halpa ja saa helposti muokattua gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi.

Makuina voisi olla vaniljatuorejuustotäyte ja päällä mansikka-vadelma hyytelö. Ihanan raikas ja kesäinen. Pinnan ei tarvitsisi olla aivan priima, koska marjat peittäisi epätasaisuuden ja silti olisi kaunis.

MUTTA MITÄ TAPAHTUI ?

Puhelin muina naisina tätä asiaa Juhanille, ihan jossain lauseen sivussa, kunnes Juhani sano mulle ; "Meille kyllä tulee kunnon kakku, semmonen oikee kerros kakku hienoilla koristeilla "

Siis mun leuka tippu lattiaan ja kysyin, että "tiedätkö mitä semmonen maksaa?"

Ja vastauksena sain "ihan sama "

Kukaan ei voi kuvitella mun ilmettä, kun kaikki on ollu ollu "kivaa" , "ok" "lisätäänkö tämmönen juttu" "päätä sää" jne..

Ja yhtäkkiä meikäläisen mies tokasee, että kuuleppas rouvaseni, nyt tulee hieno kakku ja se maksaa mitä vaan. Semmonen on vaan saatava.

IHANAA, ETTÄ JOKU ASIA ON NÄI TÄRKEETÄ HÄLLE. Tähän voin sitten ite aina verrata ko keksin jotai ihan yyber "hienoa" ja "tärkeää", että rakkaani muistatko mikä tunne sulla oli sillon ko ehdotin ite tehtyjä juustokakkuja ja sie halusit kunnon kakun. " Nyt mulla on se tunne" :D Hahah.  !

Jotenkas, meille tulee sitten hieno kondiittorin tekemä kakku, jonka Juhani itse valitsee. Oon saanu Juhanilta muutaman kuvan, joiden pohjalta mun pitäis kysellä kondiittoria. Ja myös pohjan ja täytteiden maistelu pitää onnistua joku viikonloppu, jotta päästään yhdessä maistelemaan.

Juu ja siis mie hoidan meidän häitä, Juhani osallistuu kuulemma sitten vuonna 2017, koska kaikki suunnittelu on nyt liian aikaista. Musta tuntuu, ettei tämäkään mies tajua kuinka paljon tähän menee aikaa ja kuinka paljon on tehtävää. No, se iskee vasten kasvoja kyllä 2017 ;)

Kakun tekijällä on varmaan kivat paikat, kun me ei kumpikaan tykätä marsipaanista, kermavaahdosta eikä sokerimassasta. Ollaan kyllä tietoisia, että sokerimassa on melkein pakollinen. Kaavitaan se sitten pois, hahha !
Kakku pitää olla ainakin laktoositon, ehkä myös gluteeniton (tällähetkellä on tiedossa yksi gluteeniton -ruokavalio, jos ei ole useampia niin tehdään sitten yksi pieni gluteeniton kakku hänelle erikseen)
Tietenkin allergioiden mukaan mennään, tämä on aika alustavaa suunnittelua vielä siis. Mutta kai näillä jo kondiittoria pystyy lähestymään :)

Kuva: Pinterest


Kaikkien kakkujen sisus tulisi olemaan punainen, jos se jotenkin onnistuu.

1.
Kuva : Pinterest


1. Kakku, joka löydettiin ensimmäisenä.
Ongelma: Valkosuklaa, sitä saa ainoastaa vähälaktoosisena. Paitsi, jos tekee itse ja eihän sitä tiedä vaikka tulisi vuoden päästä jo markkinoille. Mutta jos ei niin tämä kakku muuttuisi niin, että päällinen on maitosuklaata ja valuva itsetehtyä valkosuklaata (pitäisi onnistua kondiittorilta)
Marjoina mansikka ja vadelma.

2. Toinen yhdessä löytämä kakku, tämä tulisi ilman mitään noita kukkia. Ja kuviointi pitäisi olla erivärillä, esimerkiksi mustalla tai viininpunaisella.
2.
Kuva : Pinterest
3. Juhanin valitsema kakku.  Pidän tästä kyllä,
tosi tyylikäs, mutta ehkä vähän liian yksinkertaisen näköinen.

3.
Kuva : Pinterest

4. Juhanin valitsema kakku. En juurikaan itse pidä tästä, koska kuviointi on noin suurta ja kukkamaista. Tää on tosi nätti jos kuviointi olisi pienempää. Esimerkiksi ton mustan kakun kaltaista (  3 )

4.
Kuva : Pinterest

5. Juhanin valitsema kakku, joka oli mulle ihan super-yllätys,
mutta luulen tän valikoituneen vähän mua ajatellen ;)
Täydellinen ei tämäkään ole, vaan muutoksia tehtäisiin ainakin
rusetin osalta. Kumpikaan ei pidetty siitä..
Ja Juhanin mielestä on jotenkin väritön, joten saisko tohon lisättyä jotain.. Mutta mitä? Eka kerroksesta jos ottaa rusetin pois ja tekee siitä samanlaisen, kuin kolmannesta kerroksesta?
En myöskään pidä ekan kerroksen "kukka" koristeista, vaan noihin laskosten yhdyskohtaan pitäis keksiä jotain muuta, toisaalta Juhani on se joka saa tässä tapauksessa päättää mitä haluaa.
 Mutta jotain väriä..


5.
Kuva : Pinterest


6. Juhanin valitsema kakku. Tää on kyllä yksinkertaisen kaunis ! :) Tähän ehkä lisäisin hopea kuulia, jolloin toi ois ehkä täydellinen.


6.
Kuva : Pinterest


Kaikista näistä kakuista pitäis yrittää päättää, mikä se voisi olla
Taidan tällä hetkellä on 6. kannalla, mutta tiedän mielen muuttuvan vielä moneen kertaan.
Jotenkin tuntuu, että kerran ko sitten kondiittorilla käy kakun teettämässä niin se ei saisi olla liian yksinkertainen vaan sitten laitettaan kunnolla ja vedetään yli.. Ja ei mitään hajua miten hinnat näidenkään kakkujen välillä menee. Meneekö kaikki samaan katekoriaan, vai onko joku huomattavasti kalliimpi teettää, kuin toinen. Mutta niinku ukko- rakas sano, niin se on sitten niinku hän haluaa ja se maksaa mitä se maksaa. Nyt sitten ettimään tekijää joka tämmöstä meille alkais tekemään ja ihan ensimmäisenä järjestää jonkunsortin maistiaisia meille. Eikä olis pahitteeksi jos kakun sais juhlapaikalle tuotuna, niin ei ainakaan sen kuljetuksesta tarvitsisi ressata itse.

Tiedossa hyviä tekijöitä Tampere- Punkalaidun.? Meidän häät Sastamalassa.

 Olen kuullut Purppurahelmestä niin paljon hyvää ja huikeita kehuja, että se on ainakin mun listan ykkösenä. Juhanilla on tekijä tiedossa Punkalaitumelta, joten kysässään ensin sieltä ja sitten Purppurahelmestä.

Ja ehdottomasti saa ehdottaa muitakin taitureita ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti