torstai 31. maaliskuuta 2016

HÄÄT! Salakapakka / Speakeasy

Meidän häät juhlitaan Knuutilan tilalla, josta löytyy tällainen "sivuhuone" . Joskus aikoinaan yksi morsiuspari oli keksinyt käyttää tätä salakapakkana ja tilanomistaja oli ihastunut ajatukseen, jolloin kyltti tuonne jäi.

Veikkaan, että sen jälkeen aikamoni on käyttänyt sitä siihen tarkoitukseen. Sitä se tulee olemaan meilläkin ! 

Meillä tämä huone tekee kyllä muodonmuutoksen suoraan 1920-luvulle. Huone on n. 8 m2. 

Oon niin innostunut tästä salakapakan sisustamisesta ja siitä mitä kaikkea saan sinne ideoida. Mun mies ei niinkään välitä mistään kakskytlukusesta, mikä taas mua innostaa ja saa heti kädet syyhyämään. 

Meiän häätki vois olla mun puolesta 20's , mutta ehkä me pysytään niissä latohäät -tunnelmassa kaikkien mieliksi, hehe ;) 

1920 -lukua ko ajattelee niin mun nenässä haisee tupakka, korvissa soi vanha jazz ja silmissä näen elegantteja naisia puuhkat ympärillä, miehet tyylikkäissä puvuissa ja hatuissaan. Pöydillä kimallusta, puuhkia ja helmiä. Sen tunnelman haluan luoda myös meidän salakapakkaan.

Pinterest

 Monet vierastaa ajatusta, että häissä hypitään tyylistä toiseen, mutta itse taas en halua mennä normien mukaan ja ajatella aina jossain "raameissa" asioita. 
Meillä muuten häät on hyvin latomaiset, joissa on tyylikkyyttä luotu hopean kimalluksella, valkoisen ja mustan kontrastilla. Salakapassa samat sävyt säilyy, mutta metalli vaihtuu kultaan. 
En usko, että se luo mitään ristiriitoja, vaan saan ihanan vapauden käyttää kumpaakin. Salakapakka on kuitenkin niin erillään muusta juhlatilasta, ettei "sekoita" kaikkea keskenään. 
Ajatuksissa on myös yhdistää esimerkiksi fontteja ja pieniä asioita huoneiden välillä. Jollon saa vähän sitä yhteen kuuluvuutta. 


En ole päässyt päätökseen vielä sen asian suhteen, mitä teen tämän huoneen viereiselle huoneelle. Vai tehdäänkö sille mitään. Näitä huoneita on siis kaksi vierekkäin, suunilleen samankokoisiakin. Mietin, riittäisikö yksi "salakapakka" vai pitäisikö laajentaa myös toiseen. Toisaalta jos toisenkin tekee niin sitten sinne mahtuu jo vieraita niin paljon, että menee ehkä se fiilis. Toisaalta se olisi hyvä pitää "tyhjänä" niin sinne saa myös hillottua ylimääräset tavarat, mitä en halua jättää tuonne toiseen huoneeseen. Mietitään, mietitään...  


Mitäs kaikkea sinne salakappaan olen tähän mennessä ajatellut?

Pinterest
Huoneessa on paljon pöytätilaa (mikä valitettavasti ei kuvassa näy) ja aijon kyllä hyötykäyttää sitä. Pöydille jotain paljettiliinaa peittämään talonpoikaistyylin. Isojen sankojen päälle liinaa, isoa maljakkoa, puuhkaa ja helminauhaa. Myös rekvisiitaksi täytyy löytää muutama hattu, puuhkaa ja hiuspanta. 

Matot ja vihtat lähtee ainakin pois. 
Tilassa on myös keinutuoli ja vanha kirnu (?) jonka naamion jollainlailla tyyliin sopivaksi.
Kyltin ympärille teen
Pinterest
uuden kyltin, joka vastaa oikeaa tyylisuuntaa, hehe.
Lisäksi ehdottomasti sitä salaperäisyyttä luomaan vanhat puukorit, joissa sanomalehti pehmustetta. Salakuljetuslaatikko tyyppisesti, laatikoihin kirkasta viinaa, muutama tupakka-aski jne.. Seinille muutama vanha valokuva ja taulu..

Pinterest
Pinterest

Sikareita myös tarjolle, näihin haluan väkertää meille omat etiketit lisäksi. Emme kumpikaan polta, mutta tämä sopii tyyliin niiiiin hyvin ja tunnen monia, jotka sikaria juhlissa polttelee. Saattaahan sitä itsekkin jonkun vanilja sikarin pössyttää. Lisäksi muutama tupaka-aski, purkkaa.... Jotain juomaa ja pientä naposteltavaa kans, niiden toteutus on vielä vähän hakusessa. Ehkä jotain drinkki tarjottimia, että on aina tarjotin, drinkki ohje ja siihen tarvittavat ainekset. Tai sitten erilaisia viskejä... Pinterest
Pinterest
Ja kaikenlaista muuta koristetta sinne tänne, lopussa viimeiset ideakuvat.. Tuleeko lukijalle mieleen jotain muuta? Miltä vaikuttaa? :) 

Pinterest

Pinterest
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti