sunnuntai 14. helmikuuta 2016

HÄÄT ! Juhlapaikan aiheuttama ahdistus

Kuulostaako tutulta?

Toissa viikolla tuntui siltä, kun joku kuristaisi mua. En millään saanu ajatusta päästä pois, häiden juhlapaikka. Aamulla herätessä päässä pyörii erinlaiset juhlapaikat, hinnat, plussat ja minukset, sama jatkuu pitkin päivää ja illalla ko meet nukkumaan hiplaat vielä puhelinta selaillen eri blogeja ja listoja juhlapaikoista.. Ahdistusta ei sitten yhtään auttanut se, että mun mies on viikot Lappeenrannassa, eikä purkaminen puhelimessa tuota tulosta, koska ei hän voi perehtyä juhlapaikkoihin, kun on 24h töissä. Ja ymmärränhän mie sen, jos mie rämpisin päivänkää noissa keleissä pihalla, saatikkaa nukkuisin tuolla kurassa ja paskassa nii ei muakaa vois vähempää kiinnostaa perehtyä johonkin asiaan JUURI NYT JA HETI. Jep, mussa on kestämistä..

Mie työttömänä himassa, liikaa aikaa ajatella, luonnenpiirre "mulle kaikki, heti nyt."" Päätöksiä pitää tehdä nopeasti ja pian" Ja ei, vaikka kuinka mulle sanotaan, että "kyllä sitä kerkeää" nii ei, en saa revityä ajatusta pois päästä.

Meillä on ongelmana se, että. Tai siis tää on varmaan enemmänkin mun ongelma, mutta. Mun suku tulee siis aikalailla 600kilometrin päästä, kuin myös osa kavereista. Enkä halua ehdottaa heille majapaikaksi ihan mitä vaan paikkaa.. Jos ite ajaisin perjantai iltana töiden jälkeen 600kilometriä viikonlopuksi jonku häihin niin en tosiaa ois kovin innostunu, jos joutusin maksaan poronkusemasta viltistä ja majapaikasta 70e/yö, jos teltta pihalla on houkuttelevampi. Voin olla aika hienohelma, mutta elokuussa 600kilometriä ajaneena, suurinta osaa ei kiinnosta hypätä aikamatkaan 30-luvulle.

Joten juhlapaikan lähellä pitäis olla ihan ok hotelli/mökki tms vaihtoehtoinen majoitus. Luulis olevan helppo homma? Eip. Lasketaan sitten vielä kuitenkin niin, että osa ihmisistä on enemmän hotelli ihmisiä ja osa mökki ihmisiä. Joo, ei kaikkia voi miellyttää, mutta meidän häihin tulee ne läheisimmät ystävät ja sukulaiset niin ihan tosissani haluaisin tehdä sen myös heille helpommaksi, ettei juhlien jälkeen tarvi ajaa 100km hotelliin. Toivoisin todella, että jokainen voisi meidän häissä juhlia meidän kanssa iltamyöhään.

Mies on kotoisin siis Punkalaitumelta ja haluaisi siellä myös häät viettää. Ite oon kotoisin Kemistä/Torniosta ja mulla ei oo niin väliä sillä hääpaikalla, kunhan juhlatilasta saan hienon ja meiän näkösen. Meen kerran naimisiin ja haluan siitä meidän näköisen päivän, bridezilla is here.

Koska Punkalaitumelta ei löytynyt mitään juurikaan itseäni miellyttävää juhlapaikkaa, olin valmis tekemään kompromissin, että juhlitaan Huittisissa. Laitetaan vaan sikana koristeita ja thats fine. Ainut tieten, ettei seiniin saanu mitään kiinnittää ko kirkkaalla teipillä. Fine

Pitopalvelu vaihtoehtoja yks, fine, se sopii.

Kampaaja check.

Mulle hääpäivän TÄRKEIN meikkaus. Ei mitään vastausta kahdesta paikasta, ei vastata puhelimeen, ei sähköposteihin eikä sivulta laitettaviin tarjous pyyntöihin. Taitaa sielläkin olla liian paljon asiakkaita, ettei näihin tarvitse vastata. Fine, meikkaan vaikka ite.

Majoitus.. En edes aloita tästä.  Hääyö, ajattelin oikeesti jo telttaa.

Kunnes heräsin todellisuuteen, että aijonko mie ihan oikeasti mennä naimisiin paikassa, joista en keksi mitään odotettavaa. Koko päivä tuntu vaan semmoselta "ihan sama" . HEI HALOOO, NAINEN!

Juhanilta kysyin, että oisko ihan mailmaa kaatavaa, jos ei mentäs Punkalaitumella naimisiin, tai ei ainakaan juhlia pidettäisi siellä, vaan jossain muualla. No, en mie Juhanin kans naimisiin menis, jos se pakottais mua johonkin, mistä en pidä tai ajatus ei miellytä yhtään. Juhani oli heti mukana ja sano, että kaikki käy.

Joten... Abauttiarallaa kolmepäivää ja reilu 20h tutkin blogeja, googlea, facebookkia. Yritin imee kaiken tiedon mitä missäkin, miten sinne pääsee, onko majoitusta lähellä.. Ja mikä on ärsyttävintä? SE ETTEI YRITYKSET MAINOSTA ! Löysin muutamankin "kivan, ok paikan " joista mielelläni olisin nähny kuvia saati vuokraushinnan niin sivuilla on "ota yhteyttä" painike, ei mitään muuta. Painelin aika montaakin "ota yhteyttä" painiketta, joihin ei tänä päivänäkään ole vastattu. RAIVOSTUTTAVAA! Ilmeisesti paikallisilla yrityksillä on liikaa asiakkaita, kun ei kerkeä vastaamaan. Ymmärrän kiireen, mutta 2viikkoa on liian pitkä aika vastata viestiin " Hei, näin teän nettisivut ja mielelläni näkisin kuvia tai tulisin paikanpäälle juhlapaikkaa katsomaan. Löytyisikö paikasta kuvia?" Noup, ei mitään vastausta.

Epätoivon partaalla jo, kunnes se löi muhun. Knuutilan tila. Sitä, mitä mie unelmoin, latohäät. Saa laittaa niin paljon koristeita ko sielu sietää ja hakata vaikka kakkosnelosta seinään ko ottaa vaan mukaan ko lähtee pois. Siellä on tilaa ja upea järvi maisema.
Alunperin hautasin tän ajatuksen, kun mun tuttu on mennyt siellä naimisiin ja kuinka laimeeta ottaa sama paikka?
Onneks ystäväni Jenni, järjen ääni sanoi sen mulle " Hei, jos menisit Torniossa naimisiin nii kui monta sun tuttua olis juhlinu samassa paikassa ja kui moni juhlis vielä sen jälkeenki" NO NIIMPÄ.
Mitäpä noita latoja ei enempää KOKO PIRKANMAAN alueella ole, no can do. Ainakana mien löytäny.. Laavasin läpi kuitenkin Tampere-Huittinen-Punkalaidun akselin.

Olishan se ollu ihan liian helppoa, jos olisin vaan soittanu Knuutilan tilalle ja saanu samantien päivän, mikä oltiin hääpäiväksi ajateltu. Ja pappikin varattu. Meillä vaihtu sitten siis hääpäivä, toivottavasti pappi pääsee myös. Nämä muiden "kyllä sulla on aikaa vielä" lauseet päässä soiden.. En kuuntele ketään enää aika-asioissa. Teen kaiken sillon ko ite haluan, paremmalla mahollisuudella ainaki saadaan se mitä tahdotaan. Siis meän viikonloppu oli varattu jo joskus 2014 kesällä.. Ei toivookaan saada heinäkuulle juhlapaikkaa tuolta.

Eilen käytiin juhlapaikka mittailemassa ja varausmaksu maksettiin. Meidän juhlat on Knuutilan tilalla ja siitä paikasta tulee niin upea !
Aivan lähellä on kunnostettu ja remontoitu Ellivuoren hotellit, mökit. Mun mielestä oli aika edukkaat ja siistit. Sieltä vielä kysyyn könttätarjous juhlavieraille ja jos jollekkin se ei kelpaa niin voipii ajella sitten vaikka Tampereelle Torni hotelliin yöksi.
Meidän häät juhlitaan näillänäkymin siis Punkalaitumen kirkossa 5.8.2017,(Hääpäivä on viidespäivä, joka on meän kihlapäivä ja numero kahdeksan on seurustelupäivä, kuinmyös Juhanin numero, josta on muotoutunut meidän numero. ) hääjuhla Knuutilan tilalla.

Kirkkoon ainut vaatimus on se, ettei se maksa. Ollaan ulkopaikkakuntalaisia, niin jos Punkalaitumen kirkko ottaa tästä itselleen jonkun maksun niin sitten meät vihitään Nokialla. Ollaan kumpiki maksettu TUHANSIA euroja kirkollisveroja meän aikuisiän aikana, joten tää on ihan periaatteen vuoksi.

Oon niin helpottunu tän asian suhteen. Eilen piirtelin juhlapaikkaa mittakaavaan ja seuraavan innostuspuuskan sattuessa saa alkaa pyöritteleen pöytiä paikalleen :)

Tilan omistaja on tosi mukava ja uskon, että kaikki sujuu niinkuin pitääkin. Toivotteli tervetulleeksi mittailemaan ja katselemaan paikkaa vielä uudestaankin. Vieraile sivuilla www.knuutilantila.net , jos etsit vielä juhlapaikkaa. :)

Eilen oli vielä aivan ihana ilma!2 kommenttia:

  1. Hitsin pimpulat, olin jo aikeissa kysellä haluaisitko myydä noi itse tuunaamasi kynttilänjalat mulle teidän juhlien jälkeen kun itse oon aikeissa värkkäillä samanlaisia, mutta nyt kun teidän päivä osuikin samalle lauantaille meidän kanssa, niin ei sittenkään mitään :P

    VastaaPoista
  2. Hahha. Kynttilänjaloille on kyllä kova kysyntä. Pitää varmaan laittaa ne huutokaupalla häiden jälkeen nii ei tuu kellekkää paha mieli ko myyyn ne vaan jollekkin, haha :D

    VastaaPoista