sunnuntai 24. tammikuuta 2016

HÄÄT ! DIY Metallin hohtoiset kynttiläjalat

Yritän saada useamman postauksen tehtyä muutaman päivän sisään. Viime viikko on ollut niin hektistä, etten ole kerennyt blogiin julkaista mitään. Julkaistavaa kyllä on senkin edestä. :)

Tässä postauksessa kuitenkin vähän häihin tuunailua.

Ostin nettikirpparilta puisia kynttilänjalkoja. Kynttiläjalat olivat aivan perus ruskeita, vähän kaltoin kohdeltuja. Mutta näin näissä potentiaalia ja tiesin, että vähän liimailemalla ja maalailemalla saan niistä mieluisat.

En vielä ole täysin varma mihin kynttiläjalat tulevat, mutta aivan varmasti niille paikka löytyy. Meidän häihin tulee paljon masiivia koristeita, pienempää koristetta, kangasta seinille ja kattoon, paljon blingiä, joten nää varmasti paikkansa löytää.

Maalasin yhdenkynttiläjalan ensiksi ja kokeilin eri variaatioita ja tähän päädyin :


En joutunut ostamaan maaleja, koska ne löytyivät kaapista jo valmiina. Viime kesänä tehtiin remonttia, sieltä jäi helmiäislasyyri ja mustan maalin olin ostanut johonkin aikaisempaan tuunaukseen.

Ensimmäisenä maalasin kynttilajalan mustaksi. Tähän käy aikalailla kaikki maali, mutta perussääntö on AINA, että jos maalaa vesiohenteisella maalilla, sen päälle EI KÄY enään liuotinohenteinen. Itse suosin ainoastaan vesiohenteisia maaleja, koska ne eivät haise, työvälineiden pesu on helppoa ja nykyään ne on jo niin kehiteltyjä, etä kestävät tosi hyvin.

Maalina käytin Tikkurilan Unica Akvaa (ovi -ja ikkunamaali sisälle ja ulos) sävytettynä mustaksi. Muistelen, että olen ostanut sen joskus itelle yleiskäyttöön ja on aika edullinen maali. (puolikiiltävä) Maalasin kaksi kertaa, jotta ruskea peittyi kunnolla alta.

Toisena käytin Tikkurilan hopeahelmiäislasyyriä. Ei suositella kalusteisiin. Vaikka suositeltu käyttökohde on seinät ja efekstimaalaus, ajattelin, että se kestää näissä sen mitä kestää. Koska mulla oli tätä jo valmiina niin ei menny rahaakaan hukkaan. Uskon, että lasyyri kestää näissä hyvin, koska ei joudu minkäänlaiselle rasitukselle. Levitin lasyyrin siveltimellä tasaisesti, kaksi kertaa. Käytin siveltimenä Anzan pyörö-sivellintä, mailman paras !

Kynttilänjaloista tulivat mielestäni upeat ja todella "kalliin" näköiset. Ajattelin ehkä lisätä timanttinauhaa vielä kynttiläjalan pyöreeseen kohtaan :)

Kerron joskus vielä efektimaaleista enemmän, jotka on mun intohimo!

....2tuntia myöhemmin kirjoituksesta...

Kyllä, lisäsin blingi nauhaa ;)

Koska, no, BLING !  Mieskin innostui, kun oli hänen idea laittaa "kauloihinkin" nauhaa, hyvin sopii. :)

7 kommenttia:

 1. Eikä ihanat kynttilän jalat sopii hyvin teille! Teidän häistä tulee kyllä niin kauniit ja ihan teidän näköset ! (:

  VastaaPoista
 2. Super kivat :) Ja tuo " bling" mielestäni kruunaa koko komeuden!

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon ! Nää on kyllä todellakin omaan mieleen myös. Harmittaa, kun en ottanut kynttiläjaloista "ennen" kuvaa, näkisi muutoksen. :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista